Jan Ceulemans traint derdeklasser Cappellen

© VDB

Jan Ceulemans is de nieuwe hoofdtrainer van derdeklasser Cappellen FC. De 55-jarige recordinternational moet Cappellen weer op het goede spoor brengen, dat staat te lezen op de clubwebsite.

vermi

Jan Ceulemans speelde ruim 500 wedstrijden in de Belgische eerste klasse bij Lierse en Club Brugge en speelde bij die laatste club vier maal kampioen. Hij won tevens tweemaal de beker van België. Individueel won Ceulemans driemaal de Gouden Schoen en werd hij even vaak Profvoetballer van het jaar.

In 1992 werd Ceulemans trainer bij Eendracht Aalst. Daar dwong hij de promotie naar eerste klasse af en speelde zelfs Europees met de Oost-Vlamingen. In 1996 werd hij echter ontslagen bij Aalst om via Ingelmunster van derde klasse opnieuw naar tweede klasse te promoveren. Vervolgens maakte Ceulemans de overstap naar Westerlo als opvolger van Jos Heyligen. In 2001 won hij met Westerlo de Belgische beker. In 2005 kreeg hij de kans om aan de slag te gaan bij Club Brugge. Dat werd geen succes. Ceulemans keerde terug naar Westerlo waar hij afgelopen zomer vertrok.Ronkende namen

Capellen staat momenteel op een teleurstellende dertiende plaats in derde klasse A, ondanks enkele ronkende namen in de kern zoals de ex-eersteklassers Bart Van Zundert, Predrag Ristovic, Kristof Imschoot en Koen Schockaert.

Sterke Jan volgt Steven Van Giel op, die na afloop van de 1-2 thuisnederlaag van afgelopen weekend tegen Olsa Brakel zijn ontslag had ingediend. Zondag trekt het naar rode lantaarn Turnhout.

LEES OOK

Nu in het nieuws