Filip Watteeuw wil schepen worden

Filip Watteeuw. Foto: blg

Gent -

Hoeveel schepenambten Groen in een mogelijke paarsgroene coalitie krijgt, valt nog af te wachten. Net zoals nog valt te bezien wie er van Groen op de kartellijst wordt verkozen. Filip Watteeuw, gemeenteraadslid en fractieleider van Groen in het Vlaams parlement laat wel al weten dat hij het parlement verlaat als hij schepen wordt.

Watteeuw was een van de architecten van het kartel met SP.A. Hij wijst op zijn jarenlange ervaring. Watteeuw is al sinds 1998 actief bij de Groenen, hij was partijsecretaris in Gent en is sinds 2001 gemeenteeraadslid. ‘Ik heb een zekere feeling ontwikkeld. Ik doe dit ook in het belang van de partij’, zegt hij.

In een mogelijke paarsgroene coalitie mag ook Elke Decruynaere (plaats twee op de kartellijst) op een schepenambt rekenen. ‘Bij ons doet de fractie een voorstel over wie schepen wordt en beslist de politieke raad. Dat is een vrij grote groep’, zegt Watteeuw.

 Als Watteeuw uit het parlement verdwijnt, wordt hij door Björn Rzoska uit Lokeren opgevolgd.

Hij zegt dat hij best met de liberalen wil praten, maar dat er trendbreuk moet komen voor mobiliteit, sociale woningen en groen.

Door kvk
AANGERADEN