Charles Michel wil debat over ideeën in plaats van “politieke rookgordijnen”

MR-voorzitter Charles Michel heeft woensdag de verdediging op zich genomen van zijn partijgenoten Alain Courtois en Armand De Decker. Beide Brusselse kandidaat-burgemeesters kwamen recent in opspraak in controversiële dossiers. Michel roept op de campagne rond ideeën te voeren.

bvb

Het parket opende een vooronderzoek naar de activiteiten van de vzw Irisport, die door MR-lijsttrekker in Brussel-stad Alain Courtois op poten werd gezet. Michel stelde op de commerciële zender Bel-RTL dat Courtois “te goeder trouw” is “en goede bedoelingen had”.

Ondertussen wordt senator en Ukkels burgemeester Armand De Decker genoemd in een artikel van het Franse satirische weekblad le Canard Enchaîné”, waaruit zou moeten blijken dat het Belgische parlement op vraag van de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy de goedkeuring versnelde van een wet over de strafrechtelijke minnelijke schikking.

Charles Michel reageert schamper: “Het zou op zijn minst een grappig beeld zijn dat de Franse president erin zou slagen verschillende partijen te overtuigen voor een tekst te stemmen die door CD&V werd ingediend. Het is ook grappig dat het FDF een onderzoekscommissie vraagt over een tekst die het zelf heeft goedgekeurd”, luidt het.

“We willen ons niet laten afleiden van het echte objectief op het terrein, het debat moet over ideeën gaan”, benadrukt Michel, die in Metro pleit voor meer middelen voor veiligheid, jobcreatie, huisvesting en de leefomgeving.

Nu in het nieuws