Thierry Neuville tweede na openingsdag in rally van Luxemburg

Foto: © Photo News

De Belgische WRC-vedette Thierry Neuville is opnieuw een sterke prestatie aan het leveren. Na de openingsdag in de rally van Luxemburg staat hij vrijdagavond tweede met zijn Citroën C2. Duits kampioen Mark Wallenwein leidt de rally in een Skoda Fabia s2000.

Na zijn sterke prestatie in de WRC-manche in de Elzas vorige week is Thierry Neuville opnieuw aan het schitteren. Het gastenduo Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul sleepte in hun kleine Citroën C2 vier tweede tijden op vier proeven in de wacht. Daarmee staan ze op de tweede plaats op amper 16 seconden van Duits kampioen Mark Wallenwein in de veel perfomantere Skoda s2000.

Op de derde plaats staat nog een Oostkantonner. De voormalige WRC-vedette Bruno Thiry staat wel al op meer dan een minuut van de leider, maar hij gaat wel RACB-piloot Kevin Demaerschalk vooraf. Beide rijden in een DS3 R3.

Ook de Belgische Fiesta Trophy is aan de slag in Luxemburg. Daarin leidt Xavier Baugnet maar hij staat amper 8 seconden voor Stephan Hermann. Die laatste haalde twee weken geleden nog de BFO Award in de EBR-rally na zijn tiende stek in zijn vertrouwelijke Fiat Punto.

Door jvh
  • AANGERADEN