Mathieu van der Poel is beste junior in GP Mario De Clercq

© PHOTOPRESS.BE

Wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft zijn regenboogtrui andermaal alle eer aangedaan door in Ronse met overmacht de wedstrijd voor junioren te winnen. Quinten Hermans en Martijn Budding mochten hem flankeren op het podium van de GP Mario De Clercq.

jvh

Doorgaans duurt het niet lang vooraleer van der Poel zijn concurrenten ter plaatse laat. In Ronse lukte dat wegens twee valpartijen in de openingsronde niet. Zo kwam Hermans alleen aan de leiding. Lang kon die daar echter niet van genieten, want reeds in de tweede ronde zag hij van der Poel voorbijflitsen en snel afstand nemen.

Terwijl de wereldkampioen aan zijn zoveelste solotocht begon, kreeg Hermans het gezelschap van Nicolas Cleppe. Ook Budding bleef meestrijden voor de tweede plaats, maar uiteindelijk kon Hermans die toch veiligstellen.

'Ik kwam al snel tweemaal ten val, één keer viel ook mijn ketting van het tandwiel en ik moest dit handmatig oplossen', zei van der Poel. 'Panikeren was echter niet nodig, want ik had nog tijd genoeg om zonder te forceren tot bij Quinten te rijden.'

LEES OOK

Nu in het nieuws