Coalitiebesprekingen in Bilzen blijven duren

De coalitiegesprekken in Bilzen kunnen wel eens lang aanslepen. CD&V-Nieuw van burgemeester Johan Sauwens blijft de grootste partij, maar moet N-VA naast zich dulden. De kiezer heeft er zo voor gezorgd dat minstens drie partijen nodig zijn in Bilzen voor een meerderheidscoalitie en net daar ligt de moeilijkheid. Bilzen is namelijk verdeeld in twee blokken. De huidige coalitiepartners CD&V-Nieuw en Pro Bilzen enerzijds en N-VA en Open VLD anderzijds. Frieda Brepoels haalde met haar partij tien zetels en wil verandering.

rgg

‘De meerderheid is doorbroken en dus zijn we tevreden. Het zal wel zoeken zijn naar een werkbare meerderheid.’ Frieda Brepoels sluit daarbij niemand uit. ‘Het is natuurlijk wel zo dat we verandering willen en dat is moeilijk met de partij van Johan Sauwens. Het zou dan ook zeer ongeloofwaardig overkomen naar onze kiezers toe als wij nu met hen beleid zouden voeren. Ik reik alvast de hand uit naar Open VLD en Pro Bilzen voor een verandering.’

Een mening die ook Bruno Steegen lijkt te delen. ‘Alles ligt open in Bilzen, maar wij willen een nieuw elan na 24 jaar hetzelfde beleid.’ De partij Pro Bilzen van Guy Swennen lijkt dus in het midden van het bed te liggen en voor moeilijke beslissingen te staan. Een tripartite lijkt de enige oplossing en dan blijft de vraag: wordt het Johan Sauwens of Frieda Brepoels?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten