Brussels parket communiceert niet over moord op topman ExxonMobil

Het Brusselse parket geeft meer dan 36 uren na de feiten nog steeds geen enkele commentaar over de moord op ExxonMobil-topman Nicolas Mockford. De man werd zondagavond in Neder-Over-Heembeek neergeschoten toen hij terugkwam van een restaurantbezoek.

gjs

Het parket kan officieel niets kwijt over het verloop van de feiten en zelfs niet over de identiteit van het slachtoffer. Volgens het parket wenst de bevoegde onderzoeksrechter, mevrouw Quintin, niet te communiceren over het dossier.

Volgens verschillende kranten was Nicolas Mockford zondagavond met zijn echtgenote gaan eten in een Italiaans restaurant in de Beizegemstraat. Toen het koppel rond 22 uur de zaak verliet, werden ze overvallen door vermoedelijk twee daders. Daarbij vielen schoten en raakte de ExxonMobil-topman zwaargewond. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren en brachten hem over naar het ziekenhuis, maar hij overleed aan zijn verwondingen.

Intussen waren de overvallers al gevlucht. Het is niet duidelijk wat de bedoeling van de overval was. Mogelijk hadden de daders het gemunt op de Lexus-terreinwagen van het koppel, maar ook een afrekening zou niet uitgesloten zijn. Het Brusselse parket kan voorlopig niet meer duidelijkheid verschaffen. In ieder geval zouden de daders nog niet opgepakt zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten