Open VLD gaat coalitie aan met CD&V Plus

Zwalm -

Open VLD Zwalm gaat voor de komende zes jaar een coalitie aan met CD&V-Plus. 'Er was geen voorakkoord', zegt Silvan De Clercq, voorzitter Open VLD.

‘Uit de gesprekken met CD&V-Plus blijkt duidelijk dat er wederzijds vertrouwen en respect is’, bevestigt de toekomstige burgemeester Karen De Colfmacker (27). Zij wordt de jongste burgemeester in Oost-Vlaanderen.

Jozef Van Den Bulcke (Open VLD) wordt eerste schepen en Eric De Vriendt wordt de enige schepen voor CD&V-Plus’, licht Silvan De Clercq verder toe.

‘Voor Open VLD zijn er nog 2 extra schepenen, Johan De Bleecker en Guido De Temmerman.

Pascale Adriaens, die ook in de provinciale verkiezingen een schitterend resultaat behaalde, wordt OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken. Zij maakt ook deel van de nieuwe bestuursploeg.

Werner Baudewijn (Open VLD) wordt de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad. Luc Kellens, Mario Baert en Hilde Eeckhout krijgen voor Open VLD een zitje in de gemeenteraad.

Karen Pien (CD&V-Plus) krijgt het laatste zitje in de meerderheidsploeg.’

Karen De Colfmacker: ‘Onze coalitie zal een meerderheid hebben van 11 zetels tegenover 8 zetels voor de oppositie, die zal bestaan uit voorZwalm van Bruno Tuybens en de N-VA van Louis Ide.’

‘Samen met CD&V-Plus zal Open VLD in Zwalm de komende zes jaar instaan voor een eerlijk en oprecht bestuur op maat van alle Zwalmenaren. Onze mandatarissen zijn stuk voor stuk gedreven enthousiastelingen die samen hetzelfde doel nastreven: Zwalm een stabiel en degelijk bestuur geven waardoor wonen, werken en genieten in onze gemeente geoptimaliseerd wordt.’

Schepen Eric De Vriendt voegt er aan toe dat hij tevreden is om als schepen zijn bevoegdheden voort te zetten binnen een stabiele coalitie.

Door gpp
AANGERADEN