100.000 bezoekers voor ‘The Broken Circle Breakdown’

© BELGA

1 / 2

De nieuwste film van Felix van Groeningen, ‘The Broken Circle Breakdown’, heeft na amper twee weken programmatie ruim 100.000 bezoekers naar de bioscoopzalen gelokt. Het melodrama behoudt zo zijn solide nummer 1-positie van de Vlaamse bezoekersaantallen.

kidr

Ter ere van de Gouden Award (100.000 bezoekers) die aan regisseur Felix van Groeningen werd overhandigd, werd in Kinepolis Antwerpen ook de symbolische 100.000ste bezoeker van ‘The Broken Circle Breakdown’ uit het publiek gehaald en in de bloemetjes gezet. Een complete verrassing voor de 24-jarige Jenne Van Opstal uit Brecht die kwam kijken met haar vriendin Caroline. Na de filmvertoning van 14u30 en met haar handen vol gebruikte zakdoeken, wachtte regisseur Felix van Groeningen haar immers op met een paar filmgoodies en twee tickets voor een optreden van The Broken Circle Breakdown Band.

‘Ik ben fan van Veerle Baetens, maar ook de countrymuziek en het thema spraken mij geweldig aan. Ik had vorige week mijn tickets voor vandaag gereserveerd en ondanks het terrasjesweer wou ik niet langer wachten om de film te zien.’, aldus een totaal verraste, maar gelukkige winnares.

De Gouden (100.000 bezoekers), Platina (200.000 bezoekers) en Diamanten Award (400.000 bezoekers) voor Vlaamse filmproducties werd in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

The Broken Circle Breakdown vertelt het verhaal van Elise en Didier. Zij heeft een eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt. Beiden zijn totaal verschillend, maar voelen zich toch tot elkaar aangetrokken. Hun geluk is compleet wanneer Elise bevalt van een dochtertje, Maybelle. Ze hebben een mooi leven en alles gaat prima, tot Maybelle zwaar ziek wordt... In de hoofdrollen zien we Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en revelatie Nell Cattrysse.

LEES OOK