VIDEO. Clint Eastwood in campagnefilm van Mitt Romney

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Regisseur en acteur Clint Eastwood treedt op in een nieuwe campagnefilm van de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney. Hij roept de Amerikanen op om voor Romney te stemmen.

jvt

Het Hollywood-icoon neemt in het campagnefilmpje het economische beleid van de Amerikaanse president Barack Obama op de korrel.

'In de laatste jaren is Amerika neergeslagen', zegt hij in de film. 'Een tweede ambtstermijn voor Barack Obama zou een herhaling van de eerste zijn en dat kan ons land gewoon niet aan. We hebben iemand nodig die het tij snel kan doen keren, en die man is Mitt Romney.'

In een e-mail legt Eastwood volgens The New York Times zijn motivatie uit. 'Ik geloof echt dat Mitt Romney het soort van leider is dat ons land nu nodig heeft. Hij is een ervaren zakenman (...). Het is tijd om iemand anders de kans te geven om ons land te herstellen.'

De advertentie zal vanaf woensdag in zeven staten op het scherm komen: Colorado, Florida, Iowa, Nevada, New Hampshire, Ohio en Virginia.

Tijdens de Republikeinse Nationale ConventieIn in augustus had Eastwood al eens een politiek pleidooi gehouden.

Aangeboden door onze partners