Collectie Margiela voor H&M nu al op eBay

De samenwerking tussen kledingketen H&M en het van oorsprong Belgische modelabel Maison Martin Margiela ligt pas op 15 november in de winkel, maar is nu al te koop via eBay. De verkopers zijn vermoedelijk gasten die dinsdag aanwezig waren op het lanceringsfeestje van de collectie in New York.

cks

De hype rond de collectie van Maison Martin Margiela voor H&M is enorm, maar fans van het modehuis dienen nog tot 15 november te wachten voor ze zo’n betaalbaar designerstuk kunnen scoren. In theorie althans. Er zijn namelijk al meer dan 60 stukken uit de samenwerking verschenen op veilingsite eBay. Omdat de collectie nog nergens te verkrijgen valt, overstijgt het bod in veel gevallen de reële verkoopprijs.

De internetverkopers blijken bij nadere inspectie allemaal afkomstig uit de VS. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om modeprofessionals en (semi-)bekendheden die de kledingstukken nu al gratis kregen opgestuurd of als presentje mee naar huis mochten nemen na het lanceringsevenement dinsdag in Manhattan.

Ook bij voorgaande samenwerkingen van H&M met modehuizen als Versace en Marni doken er nog voor lancering in de winkel stukken online op. Zowel qua snelheid als qua geboden prijzen breekt Margiela op eBay nu echter al de bestaande records.

LEES OOK