Markske van De Kampioenen wint eerste Gouden Pinguïn

© Marc Herremans

Herman Verbruggen, beter bekend als Markske uit 'De Kampioenen', heeft met zijn boek 'Vraag het aan Markske' De Gouden Pinguïn in de wacht gesleept. De prijs werd door Q-music-dj Wim Oosterlinck gelanceerd en is de eerste literaire prijs voor BV-boeken.

jns

Herman Verbruggen was bijzonder vereerd om de allereerste Gouden Pinguïn in ontvangst te mogen nemen: 'Het is bijzonder om zo’n prachtige en vooral grote trofee op mijn kast te mogen zetten.'Organisator Wim Oosterlinck wou met De Gouden Pinguïn wat tegengewicht bieden voor grote literaire prijzen als De Gouden Uil en de AKO-literatuurprijs. 'Het is schandalig dat BV-boeken daar consequent over het hoofd worden gezien. Daarom is er nu eindelijk De Gouden Pinguïn. Want BV’s hebben ook recht op een literaire prijs. En Markske van De Kampioenen zeker!', aldus Oosterlinck.

De andere genomineerden waren Lesley-Ann Poppe (Beauty Food), Carmen Pfaff (Carmen kookt voor de kids), Herman Brusselmans (Guggenheimer in de mode) en Katja Retsin (De Roze Tijgers en het circusmysterie).

LEES OOK