Rechtbank Hasselt buigt zich over zakelijk geschil tussen Regi en ex-manager

Bron © Belga

Foto: ©PIETER - JAN VANSTOCKSTRAETEN

Hasselt -

De Hasseltse rechtbank van koophandel heeft zich woensdag gebogen over een zakelijk geschil tussen Regi Penxten van hitformatie Milk Inc. en het managementsbureau TMC van zijn ex-manager Michel Lenaerts. TMC meent aanspraak te maken op bepaalde vergoedingen, terwijl de overeenkomst tussen Regi en het managementsbureau al ontbonden was.

De ex-manager, die tussen 1998 en 2011 samenwerkte met Regi, claimt een bedrag aan commissies dat meer dan 270.000 euro bedraagt. Regi, bijgestaan door zijn raadsman Didier Deneuter, noemde de hele situatie surrealistisch. ‘Milk Inc. is mijn kindje en ze waren mijn kindje pijn aan het doen. TMC is altijd royaal vergoed geweest. Ik heb zoveel optredens gedaan waarvoor ik geen geld heb gezien’, aldus een verbitterde Regi. ‘De totale claim beloopt meer dan 800.000 euro en dat is net wat op de rekening van mijn bvba staat.’

Regi ontbond de samenwerking in 1999 maar achteraf bleek er nog een mondelinge overeenkomst te bestaan. Lenaerts en zijn advocaat Alex Trappeniers grepen echter terug naar de oorspronkelijke overeenkomst om geld te claimen.

Beide protagonisten hadden jarenlang naast een zakelijke ook een vriendschapsrelatie. Tijdens de rechtbankzitting was het echter duidelijk dat het water tussen beiden zeer diep is. ‘Milk Inc. heeft hem wel vier keer meer opgebracht door het werk dat ik verricht heb. Toen Regi in een periode even op de terugweg was en het eventjes minder ging, was alles opeens slecht. Ik heb een zoon van veertien die ik niet heb zien opgroeien omdat ik altijd met hem was’, zei Lenaerts.

De rechtbank zal op 28 november een uitspraak doen.

Door lnz