Joods Actueel roept op tot cordon sanitaire rond PVDA+

In een opiniestuk op de site van Joods Actueel roept hoofdredacteur Michael Freilich op tot een cordon sanitaire rond de ‘extremistische’ PVDA+.

hrt

In het artikel neemt Freilich onder meer PVDA+’ster Zohra Othman op de korrel. ‘Zij is de grondlegster van de samenwerking tussen Arabische extremisten en communisten in ons land en staat al jaar en dag op de bres voor alles wat onze democratische samenleving afwijst’, klinkt het. Freilich verwijst ook naar een pamflet dat Othman samen met Abou Jahjah uitgaf ‘waarbij de sympathie voor zelfmoordterroristen nooit veraf was’.

‘De extreem-linkse PVDA+ is ook de enige partij die standpunten heeft ingenomen tegen de Joodse staat bij de gemeenteraadsverkiezingen’, schrijft Freilich nog.

Hij hoopt dan ook dat er een actie tegen PVDA+ op gang komt. ‘Het waren vooral de partijen Groen en SP.A die er als de kippen bij waren om het cordon tegen het Vlaams Belang in te voeren en te blijven handhaven. Ik reken er dan ook op dat ze over dezelfde rechtlijnigheid beschikken ten aanzien van de PVDA+, een partij die onze democratische waarden evenmin hoog in het vaandel draagt, getuige hun steun aan dictatoriale regimes in Cuba, Noord-Korea en elders.’

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten