Nicolas Ghesquière verlaat Balenciaga

© rr

Het modehuis Balenciaga mag op zoek naar een nieuwe ontwerper. Helemaal onverwacht werd maandag bekendgemaakt dat creatief directeur Nicolas Ghesquière eind november andere oorden opzoekt.

edm

Volgens modewebsite Women's Wear Daily zijn beide partijen overeengekomen om de samenwerking stop te zetten.

‘Cristóbal Balenciaga (de oprichter van het huis die in 1972 overleed, red.) was een meester, een genie wiens avant-gardistische visie de grootste modetrends dicteerde en diverse generaties modeontwerpers inspireerde. Met een onvergelijkbaar creatief talent, is Nicolas verantwoordelijk voor een artistieke bijdrage die essentieel is voor de unieke invloed van het huis’, luidt het persbericht dat werd verspreid door François-Henri Pinault, oprichter van het moederbedrijf PRP waartoe Balenciaga al elf jaar behoort.

De 41-jarige Ghesquière is onlosmakelijk verbonden het met label aangezien hij er al sinds 1997 aan het creatieve roer staat, na de kneepjes van het vak te leren bij Jean Paul Gaultier. Zijn collecties wisten seizoen na seizoen steeds meer modeliefhebbers bekoren. Wat de Fransman nu gaat doen - aan de slag bij een ander modehuis of zijn eigen label oprichten - is nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners