Prada lanceert iPad-app 'Il Palazzo'

Het Italiaanse modehuis Prada heeft nu ook een eigen iPad-app, Il Palazzo. De gratis app neemt fans mee op een toer door een virtueel palazzo dat dienst doet als een digitaal platform.

Tijdens de toer door het palazzo kunnen bezoekers kennismaken met speciale collecties en unieke producten. Zo is momenteel de Portrait zonnebrillencollectie te zien, terwijl later deze maand de juwelenlijn Bloom - bestaande uit kettingen, armbanden en oorringen met bloemen gemaakt uit plexiglas - exclusief wordt voorgesteld op dit platform.

Naast producten van Prada wordt in het palazzo ook kunst tentoongesteld: het werk van Richard Haines. De illustrator creëerde een serie tekeningen gebaseerd op de meeste recente mannencollectie van het modehuis. Wie het limited edition kunstboek niet wist te bemachtigen, kan de tekeningen dus ook via de iPad-app bekijken.

'Il Palazzo' werd ontwikkeld door James Lima die eerder al modefilms voor het huis afleverde. De gratis app werkt met een navigatieknop linksonderaan het scherm waardoor u makkelijk doorheen het palazzo manoevreert. De technologie laat alvast toe dat onze webshops binnenkort worden omgetoverd tot heuse boetieks of winkelstraten.

 

 

Door edm