Club Brugge sluit Jan Ceulemans opnieuw in de armen

Bron © Belga
Niemand minder dan Jan Ceulemans werd aangekondigd om donderdagavond de aftrap te geven van het Europa League-duel tussen Club Brugge en het Engelse Newcastle. Dat maakte Blauw-Zwart bekend op de clubwebsite maar even later moest ze dat bericht op Twitter corrigeren: door het UEFA-protocol mag de aftrap niet door Caje gegeven worden.

Recordinternational Ceulemans, momenteel aan de slag als coach bij derdeklasser Cappellen, werd wel twintig minuten voor de aftrap geïnterviewd aan de zijlijn en trapte even later gesigneerde ballen in de tribune.

’De Caje’ speelde voor Blauw-Zwart maar liefst 407 competitiewedstrijden, waarin hij 193 keer de weg naar de netten vond. Hij kwam ook in 37 Europese wedstrijden in actie. In totaal speelde hij 506 officiële wedstrijden voor Club, waarin hij 244 keer scoorde. Met de Bruggelingen werd hij driemaal landskampioen (1980, 1988 en 1990) en won hij tweemaal de Beker van België (1986 en 1991).

Tussen 2005 en 2006 was Sterke Jan ook coach in het Jan Breydelstadion. Hij werd echter ontslagen door ex-ploegmaat en toenmalig technisch directeur Marc Degryse, wat meteen het einde van hun vriendschap betekende. Enkele maanden geleden kwam er een verzoeningsgesprek.

Vuurdoop Clement

Voor Club wordt het donderdagavond overigens de eerste wedstrijd sinds het ontslag van coach Georges Leekens. Philippe Clement beleeft tegen de Magpies zijn vuurdoop als trainer ad interim. In de stand in groep D staan de West-Vlamingen na drie speeldagen op een voorlopige derde plaats. Club heeft drie punten, vier minder dan leider Newcastle en één minder dan Bordeaux. Maritimo heeft twee punten. De top twee stoot door naar de zestiende finales.

Door vermi
AANGERADEN