iPhone geklopt door Samsung Galaxy S III

Bron © BBC

Foto: samsung

De Galaxy S III is 's werelds best verkopende smartphone. De afgelopen maanden gingen deze Android-telefoon vaker over de toonbank dan de iPhone 4S.

Volgens de marktonderzoekers van Strategy Analytics verkocht Samsung in het derde kwartaal van 2012 zo'n 18 miljoen Galaxy S III's, goed voor 11 procent van de wereldwijd smartphoneverkoop. Apple moest zich in diezelfde periode tevreden stellen met 'slechts' 16,2 miljoen verkochte exemplaren van de iPhone 4S.

Neil Mawston van Strategy Analytics zegt aan de BBC dat de Galaxy S III 'ongezien populair is bij zowel consumenten als bij operatoren'. Al verwacht hij dat Apple snel terug de toppositie zal innemen met de iPhone 5, die middenin dat derde kwartaal gelanceerd werd. Volgens analisten hebben veel consumenten de aankoop van een nieuwe smartphone uitgesteld tot na de lancering van de nieuwe iPhone. Van die iPhone 5 werden op enkele dagen tijd zes miljoen stuks verkocht.

'Het komende vierde kwartaal zal de iPhone 5 ongetwijfeld meer verscheept worden dan de S III. Apple zal de trofee van populairste smartphone snel opnieuw kunnen claimen', aldus Mawston.

 

Door ast