Belg getipt als nieuwe ontwerper Balenciaga

Sinds het nieuws over het vertrek van ontwerper Nicolas Ghesquière bij modehuis Balenciaga enkele dagen geleden naar buiten kwam, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Een naam die vaak valt als het over zijn opvolger gaat, is die van de Belg Olivier Theyskens.

cks

Maandag maakte luxeconglomeraat PPR bekend dat Balenciaga en hoofdontwerper Nicolas Ghesquière gezamenlijk beslist hebben de samenwerking stop te zullen zetten op 30 november van dit jaar. Ghesquière, een Fransman met Belgische roots, staat sinds 1997 aan het hoofd van het modehuis en is verantwoordelijk voor de grote successen die Balenciaga de laatste jaren kende. Een waardige opvolger voor hem vinden wordt dan ook beslist geen makkelijke zaak.

Hoewel nog niet bekend is waar Ghesquière naartoe gaat of wie in zijn voetsporen zal treden, doen er al verschillende geruchten de ronde. Zo wordt de Belg Olivier Theyskens (35) getipt als mogelijke nieuwe designer bij Balenciaga. Dat meldt modewebsite Fashionista. Eerder noemde tijdschrift Grazia Alexander Wang, Christopher Kane en Mary Katrantzou al als potentiële kanshebbers.

Theyskens ontwerpt momenteel voor het in New York gevestigde label Theory. Hij doet dat onder de naam Theyskens’ Theory, een lijn die al veel lof mocht oogsten. In het verleden werkte de Brusselaar voor modehuizen Rochas en Nina Ricci. De designer begon toen hij 18 was met een studie aan modeschool La Cambre, maar maakte die nooit af. Hij runde een tijdje zijn eigen label tot financiële beslommeringen hem dwongen de lijn stop te zetten.

In 2006 ontving hij de International Award van de Council of Fashion Designers of America. Actrice Kate Bosworth is één van zijn beste vriendinnen en grootste bewonderaars.

Lees ook