‘De Pappenheimers’ voortaan op donderdag

Foto: vrt

De Pappenheimers keert op 29 november terug op Vier. De quiz met Steven Van Herreweghe was op zondagavond een kijkcijferkanon voor Eén. Op Vier verhuist het programma naar donderdagavond.

Volgende week loopt het eerste seizoen van ‘ De slimste mens ter wereld ’ op Vier af. Vanaf 26 november wijzigen daarom een paar dingen in het uitzendschema van de zender. Op maandag wordt de ‘ Slimste mens ’ vervangen door een film.

Op dinsdag pakt Vier uit met de tweede reeks van ‘ De Rechtbank ’. De documentairemakers filmden dit keer in acht rechtbanken in Antwerpen, Beringen, Dendermonde, Haacht, Leuven en Vilvoorde.

Woensdag is er ‘ Dr. Livingstone ’, een roadmovie waarin Philippe Geubels en Martin Heylen Afrika doorkruisen.

De Slimste Gemeente van Vlaanderen

Intussen treft Woestijnvis alle voorbereidingen voor De Slimste Gemeente van Vlaanderen, dat het voorjaar 2013 van VIER kleur moet geven.

Eind augustus contacteerden de programmamakers alle 308 Vlaamse gemeenten en steden. Elke gemeente mag één quizploeg van één vrouw en één man afvaardigen. In een later stadium van de quiz doet ook de burgemeester mee.

Quizzend Vlaanderen heeft massaal gereageerd: Woestijnvis kreeg van liefst 268 gemeentes een positief antwoord; 40 gemeenten doen voorlopig niet mee.

Op 1 december vindt de grote preselectie plaats met alle duo's (zonder burgemeester). Uit de vijf provincies worden de 15 beste gemeenten geselecteerd, de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden en Brussel krijgen een wildcard. In totaal 81 ploegen strijden komend voorjaar dan voor de titel van Slimste Gemeente van Vlaanderen.

Het programma komt in het voorjaar op VIER, elke maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag is er de weekfinale. 

Door jns
AANGERADEN