Modelabel stunt met avatarmodellen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Modelabel Proenza Schouler heeft een nieuwe video genaamd 'Desert Tide' op het internet losgelaten. In het filmpje dansen avatarmodellen in een surrealistisch 'web art'-landschap tussen watervallen en paarse dolfijnen. De helft van deze zin niet begrepen? Kijk dan vooral zelf.

cks

Proenza Schouler is het New Yorkse label van Jack McCollough en Lazaro Hernandez. Het modehuis is vooral bekend om gegeerde tassen als de PS1 en PS11. De laatste zomercollectie was geïnspireerd op het internet en de video 'Desert Tide' neemt deze virtuele obsessie nog een stapje verder.

In het campagnefilmpje zien we avatars of virtuele alter ego's van vier modellen, ontwikkeld door computerplatform Second Life. De nogal amateuristisch ogende animatie valt onder de 'web art'-trend, die ook al te zien was in de videoclip 'Atlantis' van rapper Azealia Banks en tijdens een optreden van Rihanna in de talkshow 'Saturday Night Live'.

De reacties op de videostunt zijn gemengd. De web art zou volgens sommigen afgekeken zijn van onlineartiesten als Jerome LOL. Anderen vinden dan weer dat de stijl volledig bij het hippe Proenza Schouler past.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten