Sinterklaasshow Studio 100 lokt recordaantal van 80.000 bezoekers

Alleen maar brave kinderen in het Sportpaleis

1 / 8

Stoute kinderen? Die waren er gisteren niet te vinden in het Sportpaleis tijdens de Grote Sinterklaasshow van Studio 100. Alleen Hoofdpiet was een beetje stout en daardoor kwam K3 in de problemen.

Jan Ruysbergh, foto's Koen Fasseur

In één weekend zes keer het Sportpaleis zo goed als vol doen lopen, daar slaagt op dit moment geen enkele Belgische artiest in. Maar als alle populaire Studio 100-figuren de krachten bundelen en ook nog eens Sinterklaas en zijn Pieten uitnodigen, dan is het bingo. Voor het dertiende jaar op rij is de Grote Sinterklaasshow een succes, groter dan ooit zelfs. Dit weekend zullen meer dan 80.000 bezoekers naar het Sportpaleis afzakken, een record.

Voor de ouders was het genieten van de glunderende gezichtjes van hun kinderen. Voor de kids was het alsof ze voor een heerlijke grabbelton zaten waaruit de ene na de andere Studio 100-figuur te voorschijn kwam. Bobo, Bumba en Bumbalu, Piet Piraat en zijn kornuiten, alle zongen ze een paar liedjes en hadden ze een tekening meegebracht voor de sint.

De Pakjesmachine

Want op het podium stond een grote Pakjesmachine die al wat op een tekening stond, kon omzetten in een echt cadeautje. Alleen mocht niemand op de grote rode knop drukken, want dan ging de machine kapot. Je zag al van ver aankomen dat de ondeugende Hoofdpiet dat natuurlijk eens wou uitproberen, maar eerst kwamen Kabouter Plop en zijn vrienden, en Rick, Xavier en Olivia van de Ketnetserie Rox nog even opdraven. Te oordelen aan de enthousiaste reacties is dat laatste drietal stilaan populairder dan Samson & Gert, die na hen kwamen. Zeker toen de sprekende auto Rox door het Sportpaleis kwam gereden. Hoofdpiet luisde Mega Mindy (Free Souffriau was een beetje verkouden) er op slinkse wijze in, en net toen ze haar tekening van K3 – ze wou die zo graag eens zien optreden – in de Pakjesmachine stak, duwde hij op de rode knop. Resultaat: K3 zat gevangen in de machine, en net op dat moment kwam Sinterklaas aan. Alle kids waren op slag het verhaal vergeten en stormden richting goedheilig man, maar die kwam snel tot de orde van de dag en bedacht dat Mega Mindy het zaakje wel zou oplossen.

Nadat de fluoroze superheldin de trap was opgehold – tiens, kon die niet vliegen? – om met de hulp van Mega Toby (een cadeautje voor de mama's) een hendel weer in de juiste richting te duwen, konden Karen, Kristel en Josje toch met Mamasé , Alle kleuren en Oya lélé uitpakken. Waarna Sinterklaas ook voor hen een cadeautje had: een gouden plaat voor de verkoop van 50.000 exemplaren in België en Nederland van hun nieuwe album, Engeltjes , dat – toevallig – net vanaf dit weekend in de winkel lag. Iedereen tevreden naar huis dus, maar niet zonder een boodschap van de sint aan alle kindjes: goed je tanden poetsen, bordje leegeten (ook de groenten), geen ruzie maken en op tijd naar bed. Volgend jaar zullen er dus wéér géén stoute kinderen zijn.