Minderjarigen die Sven Pichal bedreigden, zijn aangehouden

© volt

© © VRT

1 / 2

De twee 13-jarigen die Sven Pichal en Michiel Vanackere bedreigden in de undercoverreportage ‘Hommes de la rue', zijn woensdagvoormiddag voorgeleid bij de jeugdrechter.

gjs

Radio- en tv-maker Sven Pichal en Michiel Vanackere van Wel Jong Niet Hetero trokken in oktober en november drie dagen hand in hand door Brussel en Antwerpen, zowel in het centrum als in de buitenwijken. In opdracht van het VRT-programma ‘Volt' maakten ze toen de undercoverreportage ‘Hommes de la rue' over homohaat.

In de reportage, die op 7 november uitgezonden werd, werden Pichal en Vanackere in Antwerpen bedreigd door enkele jongeren. Twee van hen vroegen om hen geld te geven, waarna de mannen de plaats verlieten.

‘De twee jongeren in kwestie konden intussen opgespoord worden', aldus het Antwerpse parket. ‘Het gaat om twee 13-jarigen uit het Antwerpse die gekend zijn bij het gerecht.'

De jongeren werden woensdagvoormiddag voorgeleid bij de jeugdrechter. Er wordt hen poging tot afpersing ten laste gelegd. Volgens het parket zijn er nog onvoldoende aanwijzingen om te stellen dat ‘de feiten hun oorzaak vinden in homofobe motivaties'.

LEES OOK

Nu in het nieuws