Adrie Koster weg bij Beerschot

Bron © sporza.be, Beerschot AC

Foto: BELGA

Adrie Koster is niet langer trainer van eersteklasser Beerschot. 'Ondanks het vertrouwen dat de club had in Koster, moeten het clubbestuur en Adrie Koster zelf vaststellen dat er onvoldoende garanties zijn om de broodnodige punten die de club momenteel nodig heeft te verzekeren', laat Beerschot weten in een persbericht. Assistent-trainer Wim De Corte neemt de taken van Adrie Koster voorlopig over.

Nochtans had voorzitter Vannoppen vorige week nog zijn vertrouwen uitgesproken in Koster en gezegd dat de Nederlander zeker het seizoen zou uitdoen. 'Zelfs als we de volgende drie wedstrijden, tegen Anderlecht, Zulte Waregem en Club Brugge, verliezen, blijft Koster', aldus de Beerschotvoorzitter toen.

Vandaag klinkt het al helemaal anders: 'Er zijn dingen gebeurd op training deze week, waardoor we samen hebben besloten dat er geen mogelijkheid meer was om nog een positief verhaal te breien aan de samenwerking', zegt voorzitter Vannoppen op Sporza.

'Met grote spijt hebben beide partijen besloten om uit elkaar te gaan. Morgen geven we meer uitleg op een persconferentie.'

Wim De Corte neemt tijdelijk over

'Beerschot AC betreurt deze beslissing, maar kan geen risico's nemen in haar uitbouw naar een modern en gezond sportbedrijf. De club wenst Adrie Koster uitdrukkelijk te bedanken voor zijn getoonde inzet en zijn betrachtingen om de spelers op een positieve en aantrekkelijke manier te laten voetballen', schrijft de ploeg in een mededeling.

Beerschot investeerde in de aanloop naar het seizoen fors in nieuwe spelers, maar staat na 17 speeldagen 12de  met 17 punten, dat  zijn er slechts drie meer dan de voorlaatste, Waasland-Beveren. In de jongste 9 wedstrijden haalde Beerschot amper 4 punten.  'Momenteel is de situatie zo dat de spelersgroep in de eerste plaats de nodige punten moet sprokkelen om niet verder weg te zakken in het klassement', zegt Beerschot.

In afwachting van een nieuwe hoofdcoach neemt assistent-trainer Wim De Corte de taken van Adrie Koster voorlopig over. De 41-jarige De Corte, van 2000 tot 2011 in bevordering, derde en tweede klasse trainer van Standaard Wetteren, werd in 2011 assistent bij Beerschot. Hij deed het vorige seizoen uit als hoofdcoach, na het ontslag van Jacky Mathijssen in maart 2012.

Zevende trainersontslag

Adrie Koster is al de zevende trainer die dit seizoen moet opstappen in de Jupiler Pro League.

Koster werd in België bekend toen hij in april 2009 voorgesteld werd als trainer bij  Club Brugge. Zijn contract bij Club Brugge werd al vlug met twee jaar verlengd, maar op het einde van het seizoen 2010-2011 leek zijn lot bezegeld. Door de massale steun van de supporters bleef Koster toch nog even in het zadel, maar de 4-5 nederlaag eind oktober 2011 werd hem fataal. Club had toen vier nederlagen op rij geleden.

In januari 2012 werd hij aangesteld als coach van het Nederlandse beloftenelftal, maar die functie gaf hij op om begin dit seizoen trainer te worden bij Beerschot AC. Hij tekende er een contract voor twee seizoenen, maar die overeenkomst werd vandaag 'in onderling overleg' stopgezet.

Door rvh, jvh
    Meer voetbal