Alexander Wang wordt creatief directeur bij Balenciaga

© rr

© AP

1 / 2

Alexander Wang vervangt Nicolas Ghesquière bij Balenciaga. De 28-jarige Amerikaanse ontwerper zal voortaan, naast zijn eigen gelijknamige label dus ook de creatieve richting van het Spaanse modehuis uitstippelen.

Tamara De Mey

Het luxelabel, afkomstig uit het Spaanse Baskenland heeft officieel bevestigd dat Alexander Wang vanaf volgende week de plaats inneemt van Nicolas Ghesquière. Het opkomende talent uit New York maakte de voorbije jaren vooral furore met zijn eigen label. Met deze kersverse job bekleedt de jonge ontwerper voor het eerst een toonaangevende functie bij een gevestigde waarde in de modewereld.

Alexander Wang studeerde aan Parsons in New York maar maakte die studie niet af. Hij leerde er wel Derek Lam en Marc Jacobs kennen. Nadat hij eerst als rechterhand van Marc Jacobs werkte, lanceerde hij in 2007 zijn eigen label. Twee jaar later voegde hij daar een tweede lijn 'T by Alexander Wang' aan toe. In 2008 rijfde hij een prestigieuze CFDA Award binnen.

Wang staat bekend om zijn uitgepuurde stijl met een stevig rock-chicgehalte. Zwart-wit domineert zijn collecties en wordt gedoseerd door mannelijke, pure tinten. Hij voorziet zijn zuivere coupes steevast van rauwe details met het oog op een tijdloze, sterke uitstraling.

Nicolas Ghesquière verliet begin deze maand Balenciaga na een samenwerking van vijftien jaar.

Lees ook