Jean Paul Gaultier lanceert streetwearcollectie

© EPA

Naast zijn prêt-à-portercollectie lanceert Jean Paul Gaultier binnenkort ook een streetwearcollectie. De nieuwe lijn wordt in het voorjaar van 2014 op de markt gebracht.

tdm

In het voorjaar van 2014 belooft de Franse ontwerper Jean Paul Gaultier ons te verrassen met een streetwearcollectie. Daarvoer sloeg hij de handen in elkaar met de Italiaanse kledingproducent Ittiere SpA. Datzelfde bedrijf ontfermt zich eveneens over Gaultiers nieuwe mannenlijn die in januari op Parijs Fashion Week wordt voorgesteld.

Hoe de nieuwe lijn zal heten, werd vooralsnog niet bekendgemaakt. Wel liet Gaultier weten dat de lijn zowel een vrouwen- als een mannencollectie zal omvatten.

Ook staat vast dat het om een langdurige samenwerking gaat tussen beide bedrijven. Gaultier en Ittiere SpA sloten meteen een contract voor vijf jaar. Ittiere SpA verdiende zijn sporen als producent voor kleppers als Gianni Versace, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli en Costume National. Ook met Pierre Balmain, Karl Lagerfeld Paris en Tommy Hilfiger Collection heeft de Italiaanse speler al samengewerkt.

'De streetwearlijn leunt dicht aan bij de achtergrond van Ittierre en zijn doelgroep' aldus general director Alessandro Locatelli van Ittiere. Tegelijk zal de collectie de 'sartorial look' van Gaultiers typische stijl uitademen. In het voorjaar van 2014 zal de collectie wereldwijd verkocht worden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook