Nationa(a)l Pop-Up Store viert Belgische creativiteit

© rr

Met namen als Raf Simons, Matthias Schoenaerts en Wim Delvoye is het duidelijk dat wij met ons kleine landje toch in heel wat verschillende creatieve takken kunnen uitpakken met talent van de bovenste plank. Bovendien staat nog heel wat jong talent te trappelen om ontdekt te worden. Tijd om die creatievelingen in de kijker te zetten, dachten ze bij de Nationa(a)l Pop-Up Store.

edm

Organisatoren Adeline en Alexander ontdekten dat België de zevende grootste exporteur van culturele en creatieve goederen is, maar dat het eigen publiek zich nog te weinig bewust is van het creatieve potentieel dat hen omringt. Met de vzw Nationa(a)l willen ze hier verandering inbrengen, te beginnen met een groots opgezette pop-up store.

Tijdens een tiendaagse showcase van de Belgische creativiteit in de Brusselse Kasteleinswijk, van 7 tot en met 16 december, kunt u tal van disciplines ontdekken, gaande van film, design en mode tot beeldende kunst, muziek en strips. Bezoekers kunnen genieten van diverse happenings zoals een modeshow, concert, brunches met artiesten, masterclasses en screenings van kortfilms.

Gevestigde namen zoals Annemie Verbeke, Hooverphonic en Matthieu Ronsse mochten als peter en meter elk in hun discipline een aantal namen kiezen waarin ze in het bijzonder geloven. Op het Kasteleinsplein zult u onder meer het werk van jonge honden zoals ontwerpster Emilie Beaumont, kunstenaar Sidney Aelbrecht, het designduo Muller Van Severen en interieurontwerper Maarten De Ceulaer zien.

Praktische info: Nationa(a)l Pop-Up Store vindt u terug op het Kasteleinsplein 18, 1050 Elsene. Telkens van 10.30 uur tot 20.00 uur. Op de openingsdag en op dagen met verrassingsevenementen is de pop-up store open tot 23.00 uur. Houd hiervoor de Facebookpagina in de gaten.

Op de website www.nationalstore.be kunt u een brunch boeken met uw favoriete stripauteur of ontwerper in het restaurant Kamilou waar gevarieerde fairtrade gerechten worden geserveerd.

Tarieven: 6 euro/3 euro voor studenten en invaliden. Elk ticket is geldig voor een respectievelijke korting op een aankoop van minstens vijtien euro. Gratis toegang op 16 december.

LEES OOK