Noel Gallagher en Damon Albarn begraven strijdbijl

© Koen Bauters

© AP

1 / 2

Noel Gallagher hoopt een definitief einde te maken aan de oorlog tussen Oasis en Blur door volgend jaar voor het goede doel op te treden met Damon Albarn en Graham Coxon van Blur.

gjs

In maart 2013 wordt opnieuw een reeks optredens gegeven ten voordele van het goede doel. Noel Gallagher kreeg de eer om de affiche voor die avonden samen te stellen. De voormalige gitarist van Oasis, die nu met zijn eigen band Noel Gallagher's High Flying Birds de wereld rondvliegt, wist onder andere Kasabian, Rizzle Kicks, Primal Scream en Ryan Adams al te strikken voor de reeks optredens die loopt van 19 tot en met 24 maart 2013.

De meest verrassende avond is die van 23 maart. Op de affiche staat dat Noel Gallagher er zal spelen met als ‘support act' Damon Albarn en Graham Coxon, die in een vorig leven de stuwende krachten achter de band Blur waren. Blur vocht in de jaren ‘90 en begin jaren 2000 een hevige strijd uit met Oasis om de ‘koning' van de Britse rockmuziek te zijn.

Dat de gezworen vijanden de krachten nu bundelen, is een huzarenstuk van Gallagher. ‘Ik hoop echt dat we op die avond samen kunnen optreden', zei hij op een persconferentie.

De optredens in de week van 19 tot en met 24 maart zijn ten voordele van het ‘Teenage Cancer Trust'. Onder andere de rockers van Kasabian gaven al aan vereerd te zijn met de vraag van Gallagher om er op te treden. ‘Het werk ‘Teenage Cancer Trust' doet, is zo waardevol. Het is een eer dat we hier al voor de derde keer mogen optreden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook