Regi moet ex-manager 60.500 euro

Bron © Belga
HASSELT -

Regi Penxten van hitformatie Milk Inc. moet zijn ex-manager Michel Lenaerts van MTC Worldwide Management 60.500 euro aan opzegvergoeding betalen. Dat heeft de Hasseltse rechtbank van koophandel woensdag beslist in het zakelijk geschil en de financiële afwikkeling ervan tussen beide partijen.

De ex-manager, die tussen 1998 en 2011 samenwerkte met Regi, claimt een bedrag aan commissies dat meer dan 600.000 euro bedraagt. Regi, bijgestaan door zijn raadsman Didier Deneuter, noemde de hele situatie surrealistisch. ‘Milk Inc. is mijn kindje en ze waren mijn kindje pijn aan het doen. MTC is altijd royaal vergoed geweest. Ik heb zoveel optredens gedaan waarvoor ik geen geld heb gezien', aldus een verbitterde Regi.

Regi ontbond de samenwerking in 1999 maar achteraf bleek er nog een mondelinge overeenkomst te bestaan. Lenaerts en zijn advocaat Alex Trappeniers grepen echter terug naar de oorspronkelijke overeenkomst om geld te claimen. Beide protagonisten hadden jarenlang naast een zakelijke ook een vriendschapsrelatie. Tijdens de rechtbankzitting was het echter duidelijk dat het water tussen beiden zeer diep is. ‘Milk Inc. heeft hem wel vier keer meer opgebracht door het werk dat ik verricht heb. Toen Regi in een periode even op de terugweg was en het eventjes minder ging, was alles opeens slecht. Ik heb een zoon van veertien die ik niet heb zien opgroeien omdat ik altijd met hem was', zei Lenaerts.

Er bestond tussen Regi en Lenaerts officieel een samenwerking voor de periode van 1998 tot 2011, maar die werd stopgezet. De rechtbank in Hasselt baseerde zich nu op een periode van negen maanden, waarin hij recht heeft op een opzegvergoeding. In het verleden was er ook al een uitspraak geweest, waarbij Lenaerts aan Penxten ongeveer 108.000 euro moest betalen. Het gaat om de betalingen voor live optredens, die MTC niet had doorgestort.

Volgens de raadsman van Penxten, Didier Deneuter, is daar beslag op gelegd, maar is er nog niet betaald.

Door kidr