Verliest Kristen Stewart haar job?

© Jordan Strauss/Invision/AP

Kristen Stewart dankt haar positie als muze van modehuis Balenciaga aan een vriendschap met designer Nicolas Ghesquière. Nu die het label echter verlaten heeft, zou de actrice wel eens afgedankt kunnen worden voor Liberty Ross, het favorietje van nieuwe hoofdontwerper Alexander Wang en de vrouw van - inderdaad - regisseur Rupert Sanders.

cks

Het vertrek van ontwerper Nicolas Ghesquière bij Balenciaga heeft niet alleen grote gevolgen voor het modehuis, maar mogelijk ook voor Kristen Stewart. De actrice is een goede vriendin van Ghesquière. Hij wakkerde haar interesse in mode aan en maakte haar zelfs het gezicht van het parfum Florabotanica. In ruil droeg Stewart Balenciaga op ontelbare rode lopers en bewierookte ze de designer wanneer ze maar kon.

De vraag is nu: wat zal de intrede van Alexander Wang bij het Parijse label betekenen voor Stewart? Volgens modetijdschrift Grazia zou het wel eens kunnen dat de New Yorker met Taiwanese roots zijn eigen muze meeneemt Balenciaga, model en actrice Liberty Ross. Ross is - voorlopig nog - de vrouw van regisseur Rupert Sanders, met wie Stewart een affaire had die afgelopen zomer aan het licht kwam.

Behalve een (liefdes)rivale zal Wang, die bekendstaat om zijn chique sportswear , zonder twijfel ook een lichte stijlbreuk bij het modehuis introduceren. Of Stewart zich in de nieuwe richting zal kunnen vinden is een tweede bedenking die men bij Grazia maakt.

Wat Ghesquière zelf van plan is in de toekomst blijft nog een raadsel, maar de kans bestaat dat Stewart hem zal volgen. De ontwerper benadrukt de voortdurende vriendschap met de actrice in ieder geval op Twitter. Hij is sinds deze week actief op het sociale netwerk en koos een kiekje van hen tweeën als profielfoto.

Lees ook