Lepoint duwt 'zijn' Gent nog wat dieper de put in

Bob Peeters krijgt AA Gent maar niet op de rails. De Buffalo's konden thuis nooit een vuist maken tegen Waasland-Beveren, dat verdiend de drie punten pakte. Met dank aan Christophe Lepoint, die de 0-1 scoorde en tegen *zijn' Gent zijn gram haalde.

Bij Gent nam De Smet de plaats van Messoudi in, bij de Waaslanders kreeg Badash de voorkeur op Lardenoit. Maar de meest besproken figuur voor deze wedstrijd was uiteraard Christophe Lepoint, de 28-jarige middenvelder die bij Gent overbodig was en aan Waasland-Beveren werd uitgeleend.

Alsof de duivel ermee speelde, was het de ex-Buffalo die het stadion al na zeven minuten op stelten zette. Cruz zette Lepoint alleen voor Padt en de kale middenvelder schoof de bal beheerst binnen. Gent ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en op het kwartier kreeg het een uitgelezen kans. Scheidsrechter Lardot floot strafschop nadat Brüls door Sibum gehaakt werd en Mboyo zette zich achter de bal. De Rode Duivel stifte de bal echter op dramatische wijze naast de kooi van Coosemans, tot groot ongenoegen van het thuispubliek, dat zich voor rust nergens aan kon opwarmen.


Doodsteek


Het was geheel logisch dat Bob Peeters aan de rust twee nieuwe krachten in de strijd gooide. Remacle en Arbitman kwamen de bleke Conte en De Smet voorin aflossen, maar veel beter ging Gent er niet door voetballen. Alleen van op afstand konden de Buffalo's dreigen. Brüls krulde een goeie schietkans naast en Coosemans duwde een knal van Arzo uit doel.

Tot overmaat van ramp floot Lardot nu ook aan de overkant een strafschop toen Rafinha aan de ingevallen Sonck ging hangen. Rowell deed wat Mboyo niet lukte, vanaf elf meter droog in doel knallen.

Dat bleek meteen de doodsteek voor Gent, dat helemaal van slag was en geen kans meer bij mekaar voetbalde. Tekenend voor de crisis in het Ottenstadion haalde Mboyo zich de woede op de hals van de thuissupporters, die zich tegen hun eigen ploeg keerden.

Lees het volledige verslag en reacties in Het Nieuwsblad-Sportwereld van zondag 9 december. De verkoopunten vindt u hier.

Door David Van den Broeck
AANGERADEN