VTM moet kijker hele avond vasthouden

© IMAGEGLOBE

De Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) staat nog niet waar ze wil staan met haar programma's, maar ze is op de goede weg. Dat heeft Erwin Deckers, directeur strategie van de VMMa, maandag gezegd.

tki

‘De voorbije maanden hebben we alles op een rijtje gezet', aldus Deckers. De VMMa besliste hoe haar zenders er in de toekomst moeten uitzien. ‘De krijtlijnen zijn nu uitgetekend en worden komende winter voortgezet'.

VTM zal de kijkers in de vooravond naar zich toe trekken én de hele avond proberen vasthouden. ‘Eén slaagt daar nu beter in. VTM start wel goed met ‘De Keuken van Sofie', maar daarna loopt het fout', meent Deckers. Hij toonde zich tevreden over ‘Clan', ‘Deadline 14/10' en ‘Manneke Paul', maar besliste om het showbizzprogramma ‘Voor de Show' te schrappen.

‘Samen met de sterkhouders, zoals ‘Sterren op de Dansvloer' en ‘Boer zkt Vrouw', zijn we bezig een zender te kneden. Dan sluipen er af en toe ook foutjes in, zoals met ‘Debby en Nancy's Warme Wintershow'. We hopen volgend jaar op kruissnelheid te zitten', klonk het nog.

Over de concurrentie van de nieuwe zender VIER was Deckers duidelijk: ‘Het zou flauw zijn om te zeggen dat het geen invloed gehad heeft, maar we varen onze eigen koers en de cijfers dwingen ons niet om een ander pad te bewandelen. Het denken op lange termijn is belangrijker dan de cijfers.'

(Nieuwe) programma's

Er werden ook een aantal (nieuwe) programma's voorgesteld die deze winter op het scherm komen. Zo is er ‘Crème de la crème', een fictiereeks over drie vrouwen die een ijssalon starten, met onder andere Tine Laureyns, Joke De Bruyn en Elisabeth Bungeneers. ‘The Voice van Vlaanderen' krijgt een vervolg in een iets ander jasje, maar met dezelfde coaches. ‘Afvallen en opstaan' volgde een jaar lang zes Vlamingen die lijden aan morbide obesitas en die strijden tegen de kilo's. ‘Stressvakantie' krijgt een wintereditie en met ‘Seinpost Den Haag' komt een Nederlandse crimireeks overwaaien.

Netmanager van 2BE Lieve Vyverman kondigde verder nog aan dat de prestigieuze reeks ‘Homeland' vanaf 7 januari uitgezonden wordt en dat ‘Crossbones', een nieuwe reeks met Hugh Laurie, ergens in het voorjaar op het scherm komt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook