Vrouw achter mislukte fresco-opknapbeurt veilt werk

© EPA

De tachtigjarige Spaanse vrouw die wereldberoemd werd met haar eigenzinnige restauratie van een fresco van Christus, biedt een van haar kunstwerken aan op eBay. De opbrengst van het schilderij gaat naar een goed doel.

llo

De kerk van het Spaanse stadje Borja had geen geld om haar fresco van de muurschildering Ecce Homo (Zie, de mens) te laten restaureren.

Celia Giménez werd in augustus plotsklaps beroemd, nadat op internet foto's waren opgedoken van haar vrijwilligerswerk . Het gezicht van de heilige zoon bleek totaal misvormd. De vrouw bleef beklemtonen dat ze het restauratieproject ‘met de beste intenties' heeft uitgevoerd.

Aap

Het hoogste bod voor het doek dat Giménez nu veilt, Las Bodegas de Borja, was donderdag met 620 euro het dubbele waard van de startprijs. Ruim dertig mensen brachten hun bod uit. De opbrengst gaat naar de katholieke hulporganisatie Caritas.

De fresco van Giménez , die door sommigen werd omgedoopt tot Ecce Mono (Zie, de aap), werd een toeristische attractie in Borja. Het misvormde plaatje wordt nu gebruikt op T-shirts en wijnflessen.

LEES OOK

Nu in het nieuws