Vooral schoonfamilie geeft fout kerstcadeau

© Shutterstock

Foute kerstcadeaus en Kerstmis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En die ongewenste geschenken krijg je vooral van je schoonfamilie. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van veilingsite eBay.

vwh

In 2011 gaf 26 procent van de Belgen toe dat ze een geschenk hadden ontvangen met Kerstmis waar ze niet zo blij mee waren. Zo'n 13 procent van de foute cadeaus kwam van de schoonfamilie. 7 procent van de foute cadeaus werd geschonken door de nieuwe leden van een samengesteld gezin. Verder koopt 6 procent van de ouders, broers en zussen ook niet altijd een geschikt cadeau.

In vergelijking met andere Europeanen zijn de Italianen het minst tevreden met hun kerstcadeaus. Bijna de helft van hen ontving vorige jaar een kerstgeschenk dat ze niet wilden. In tegenstelling tot hun reputatie zijn de Fransen eigenlijk heel tevreden. 72 procent van hen gaf toe geen ongewenste cadeaus te hebben ontvangen.

En wat kosten al die ongewenste cadeautjes nu? Uit de peiling blijkt dat er in ons land maar liefst 95 miljoen euro werd gespendeerd aan ongewenste pakjes. Dat komt overeen met een waarde van 54,51 euro per persoon. Belgen twijfelen steeds minder om foute cadeaus te verkopen. De opbrengst gebruiken ze vaak om iets te kopen wat ze echt graag hadden gekregen.

LEES OOK