Tot 42 maanden cel voor overvallers gezin Walter Grootaers

Bron © Belga

Walter Grootaers' echtgenote Nicole Plas was alleen thuis die avond. ‘Ze is aan iets ergs ontsnapt', aldus het openbaar ministerie.

Lier -

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft de mannen die een aanval wilden plegen op het gezin van Walter Grootaers, veroordeeld tot een celstraf van 42 maanden of een werkstraf tot 240 uur. De mannen werden gewapend opgemerkt in de buurt van Grootaers' huis, maar bleven ontkennen criminele plannen te hebben gehad.

Op 2 juni werden drie verdachte mannen opgemerkt die ruim anderhalf uur rondhingen in de buurt van de woning van zanger Walter Grootaers in Lier. Een alerte buurman verwittigde de politie. Ze troffen de drie mannen te voet in de berm aan, met naast hen een sporttas met daarin bivakmutsen, colsonbandjes en tape. In zijn broekzak had een van hen een alarmpistool. De drie mannen waren een jongere broer van Ashraf Sekkaki en een tweeling met een enorm strafrechterlijk verleden. Eén ervan was zelfs betrokken bij de spectaculaire ontsnapping van Ashraf Sekkaki uit de gevangenis van Brugge.

YouTube-filmpje

Ze beweerden een videofilmpje te willen opnemen voor YouTube. Wat echter ontbrak, was een camera. De vierde man, de chauffeur van het voertuig, was al weggereden.

Hoewel de vier niet effectief tot criminele feiten overgingen, achtte de rechtbank het wel duidelijk dat ze iets van plan waren, omdat ze geen identiteitsbewijzen of gsm's op zak hadden. De tweeling kreeg een straf van 42 maanden effectief. De andere twee, die nog over een gunstig strafregister beschikken, kregen een werkstraf van 180 en 240 uur opgelegd.

Door mtm
AANGERADEN
Meest recent