Waterpolodames gaan uit de kleren

SINT-NIKLAAS -

De dames-waterpoloploeg van de Wase Zwemkring prijkt voortaan ook op een kalender met zedig naakt. De opbrengst gaat naar de uitrusting van de damesploeg en de groeiende jeugdwerking van de waterpolo.

Waterpolosport zit in de lift, maar koken kost geld en dus is de kalender meer dan welkom om de kas te spekken.

‘De verjaardagskalender is een prachtig hebbeding, dat ongetwijfeld vele harten sneller zal doen slaan', zegt pr-man Franky Lyssens.

‘Iedere maand staat een speelster van het team model voor een artistiek ‘net-niet-naakt' gefotografeerde pose. Elke pose legt de link tussen waterpolo en een andere sport zoals bijvoorbeeld de ruiterij.'

De Poppetjes zijn niet weinig trots op het resultaat. De kalender telt een aantal individuele foto's maar ook een paar groepsfoto's met schaars geklede dames of zedig, verantwoord naakt.

Hoe komen de Poppetjes eigenlijk aan hun naam? ‘Daar bestaan verschillende versies van. De legende wil dat de vrouw van één van de allereerste trainers van de damesploeg de bijnaam ‘poppetje' kreeg', zegt speelster en net-niet-naaktmodel Katelijne Bourgeois.

‘Ik was eigenlijk de eerste van alle Poppetjes van nu die het waagde om te poseren voor de lens van de fotograaf. We hadden er onder elkaar al lang over gepraat om deze gedurfde kalender te maken, maar het kwam er maar niet van. Nadat ik de schrik had overwonnen en het ijs was gebroken, gingen ook andere meisjes op de foto. We zijn trots op het resultaat.'

Eén van de meisjes wou niet op de foto en stapte uit de club.

Voor de partners van de bereidwillige gelegenheidsmodellen was er weinig keuze dan braaf te knikken en akkoord te gaan met het modellenwerk van vrouw of vriendin.

‘Ik had er niet zoveel over te zeggen', onthult Bob D'Eer, de vriend van Katelijne Bourgeois. ‘Maar ik vind het uiteindelijke resultaat best leuk. Ik ben er eigenlijk trots op dat de meisjes dit allemaal aandurfden en uit de kleren gingen voor hun sport. Op de groepsfoto's staan ze zelfs helemaal naakt, maar het is verantwoord.'

De verjaardagskalender met de Poppetjes van de waterpolo kost 10 euro. Hij is te koop in de cafetaria van het zwembad (El Ambiente), via de Facebook-pagina of bij de speelsters zelf. Er zijn in totaal 750 stuks te koop.

Door Sylvain Luyckx
VOOR ABONNEES