Van Beirendonck wordt monster of fashion

Wat hebben Alexander McQueen en Walter Van Beirendonck met elkaar gemeen? Een voorliefde voor atypische vormen en extreme volumes. En dus worden ze allebei in de kijker gezet in de Parijse tentoonstelling ‘Arrrgh! Monstres de Mode'.

De tentoonstelling in Parijs, die haar deuren opent in februari, werd geïnspireerd door de transformaties van de huidige mode en de animefiguren van het digitale tijdperk. Organisator ATOPOS (Contemporary Visual Culture Collective) brengt een ode aan de gekke, extreme, niet-zo-draagbare creaties die tussen alle couturejurken op de catwalk verschijnen en meer kunst dan mode zijn.

Naast Alexander McQueen, Maison Martin Margiela, Issey Miyake en Dai Fujiwara zullen ook creaties van onze eigen Walter Van Beirendonck tentoongesteld worden. Uiteindelijk worden meer dan 80 creaties en installaties van 55 ontwerpers en kunstenaars in de kijker gezet.

Wie het huwelijk tussen moderne kunst en mode graag wil bezichtigen, moet wel nog even geduld hebben. De tentoonstelling loopt van 13 februari tot 7 april 2013 in het Parijse Gaîté Lyrique-museum.

Door tki