Bush Senior mag weg uit intensieve en zingt alweer

© REUTERS

De voormalige Amerikaanse president George H.W. Bush heeft zaterdag de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis in het Texaanse Houston mogen verlaten. Hij moet wel nog voor onbepaalde tijd in het ziekenhuis blijven.

loa

Bush Senior, vader van de voormalige president George W. Bush, werd op 23 november opgenomen in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen. Volgens dokters leed hij aan bronchitis. Een week geleden werd hij overgeplaatst naar de afdeling intensieve zorgen omdat er complicaties waren opgetreden. Zo had hij heel hoge koorts.

Maar nu gaat het weer beter met de 88-jarige oud-president. Hij mag weer naar een gewone kamer in het ziekenhuis. Hoe lang hij daar nog moet blijven, is niet meegedeeld.

Volgens een woordvoerder van de familie voelt Bush zich ook heel wat beter. Hij zou zelfs af en toe zingen wanneer hij met de dokters en de verpleegkundigen communiceert, aldus Jim McGrath.

Bush Senior was tussen 1989 en 1993 de 41ste president van de Verenigde Staten. Hij was daarnaast ook congreslid, ambassadeur, China-gezant, baas van de CIA en vicepresident onder Ronald Reagan.

De tachtiger lijdt aan parkinsonisme. Omdat hij evenwichtsproblemen heeft, zit hij sinds ruim een jaar in een rolstoel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten