AA Gent ontslaat Peeters en hoopt op nieuwe trainer voor zaterdag

GENT - AA Gent heeft zijn coach Bob Peeters ontslagen. Peeters was nog maar twee maanden aan de slag bij Gent waar hij Trond Sollied opvolgde. Hij behaalde in de competitie geen enkele zege met AA Gent. Voorzitter De Witte hoopt dat er een nieuwe trainer is voor de aanvang van de wintestage zaterdagochtend.

Bob Peeters startte zijn carrière als coach bij de beloften van AA Gent in 2009. Hij maakte onmiddellijk indruk als coach van de Gentse beloften. In mei 2010 haalde Cercle Brugge hem naar het Jan Breydelstadion om Glen De Boeck op te volgen die had laten weten op te stappen als trainer van de vereniging.

Hij haalde met Cercle Brugge twee seizoenen op rij uitstekende resultaten met een plaats net onder Play-off 1. Maar dit seizoen kende Cercle een rampzalig seizoen en eind oktober werd Bob Peeters ontslagen bij groen-zwart.

Enkele dagen later, op 1 november, werd hij al voorgesteld als de nieuwe coach van AA Gent om Trond Sollied op te volgen. Die was bij de Buffalo's ontslagen na tegenvallende resultaten. Maar Bob Peeters kon het tij niet keren. Onder zijn leiding slaagde AA Gent er geen enkele keer in te winnen in de competitie, de ploeg behaalde slechts drie gelijke spelen, op verplaatsing tegen Cercle Brugge, OH Leuven en Lokeren. Gent haalde daarmee 3 op 27 en zakte weg naar een beschamende twaalfde plaats in de Jupiler Pro League.

De enige zege kwam er na strafschoppen in de Beker van België tegen Lokeren.

De positie van Bob Peeters werd al in december in vraag gesteld maar de leiding van de ploeg gaf zichzelf wat tijd om na te denken over de positie van de trainer. Vandaag werd de knoop doorgehakt: AA Gent gaat verder zonder Bob Peeters.

Maximale inzet

'Beide partijen zijn er van overtuigd dat ze zich maximaal hebben ingezet om tot een goed resultaat te komen, maar ze betreuren dat in deze moeilijke omstandigheden de resultaten niet gevolgd zijn. KAA Gent wenst Bob Peeters alvast alle succes toe in zijn verdere carrière en Bob Peeters zelf houdt eraan de Gentse supporters te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens de moeilijke momenten.', staat op de website van AA Gent.

Een opvolger voor Peeters is er nog niet. Assistent-coach Manu Ferrera neemt voorlopig zijn taken over. Voorzitter de Witte laat weten dat er aan aantal opties bekeken worden om de vacature in te vullen en hoopt dat de nieuwe trainer al meekan op winterstage en die begint zaterdagmorgen.
 

Door rvh
AANGERADEN
Meest recent