Toch nog overleg in muurvast Denderleeuw

Bron © Belga
DENDERLEEUW -

In Denderleeuw geven CD&V en N-VA gevolg aan de oproep van burgemeester Jo Fonck (SP.A) om samen met SP.A en Open Vld Plus opnieuw rond de tafel te zitten. Het gesprek gaat zaterdag door, zo bevestigen Jo Fonck en CD&V-lijsttrekker Jan De Nul.

In Denderleeuw is sinds 14 oktober een patstelling nadat SP.A en Open Vld Plus enerzijds en CD&V en N-VA anderzijds elkaars lot aan elkaar verbonden, telkens met 11 zetels. Vlaams Belang met drie zetels bood het centrum-rechts blok een gedoogsteun aan, maar er wordt vanuit verschillende hoeken druk uitgeoefend om het cordon niet te doorbreken.

Fonck deed vrijdag een oproep om opnieuw rond de tafel te zitten, en daar gaan CD&V en N-VA nu op in. Lijsttrekker Jan De Nul (CD&V) is wel niet te spreken dat die oproep in de media gedaan werd. ‘Als hij zijn verantwoordelijkheid echt opneemt, dan had hij ons moeten bellen', klinkt het vrijdagavond. ‘We zullen luisteren wat Fonck in petto heeft en hoe hij de zaak zelf gedeblokkeerd ziet.'

De vier partijen zitten zaterdag samen, woensdagavond wordt tijdens een geheime stemming het schepencollege verkozen. Op Vlaams Belang na, dienden alle partijen vrijdagmiddag hun voordrachtsakte in. Dat betekent dat er telkens één stemronde met twee kandidaten zal volgen. Voor SP.A worden Jo Fonck, Yves De Smet en Elke De Greef voorgedragen om een uitvoerend mandaat te beoefenen, voor Open VLD Plus is dat Geert Van Schelvergem en Marleen Buydens, voor CD&V Jan De Nul en Sofie Renders en voor N-VA Jan De Dier, Erna Scheerlinck en Lutgart Waegeman.

Door loa
AANGERADEN