Operatie Wilfried Martens geslaagd

© IMAGEGLOBE

EVP-voorzitter en voormalig premier Wilfried Martens is dinsdag in het Erasmusziekenhuis in Brussel met succes geopereerd aan het spijsverteringstelsel. Dat hebben zijn diensten woensdag meegedeeld aan Belga. Martens moet een tiental dagen in het ziekenhuis verblijven.

gjs

'Wilfried Martens onderging gisteren, dinsdag 8 januari 2013, in de Erasmuskliniek te Brussel een chirurgische ingreep aan het spijsverteringstelsel. Volgens de behandelende artsen is de operatie goed geslaagd en zal de patiënt volledig genezen', zo staat in de mededeling.

Vrijdag 11 januari had Martens normaliter een topbijeenkomst van de leiders van de Europese Volkspartij op Cyprus moeten leiden. De top gaat niettemin door als gepland. De Duitse vicevoorzitter Peter Hintze zal in afwezigheid van de voorzitter de vergadering voorzitten.

In oktober vorig jaar werd de 76-jarige Martens op een congres in Boekarest met een monsterscore herverkozen tot voorzitter van de EVP. De Belgische oud-premier ontving er een nieuw mandaat voor drie jaar en moet de partij op de Europese verkiezingen van 2014 voorbereiden.

In de zomer van vorig jaar werd Martens nog in het Zuid-Italiaanse Sorrento in het ziekenhuis opgenomen nadat hij onwel was geworden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten