Víctor Fernández nieuwe coach van AA Gent

Foto: rr

GENT - Víctor Fernández wordt de nieuwe trainer van AA Gent. Hij volgt Bob Peeters op die vorige week na amper twee maanden al werd ontslagen. De 52-jarige Fernández is de ex-coach van onder meer FC Porto, Real Zaragoza en de derde coach van AA Gent dit seizoen. De Spanjaard ondertekende in het Jules Ottenstadion een contract tot het einde van dit seizoen en moet de Buffalo’s opnieuw naar veiliger regionen loodsen in de competitie. Dat maakte AA Gent woensdag bekend.

Víctor Fernández, die enkel Spaans spreekt, lag al een tijdje in poleposition om bij de Buffalo’s de ontslagen Bob Peeters op te volgen. Die nam in november het roer over van Trond Sollied, maar haalde in die periode slechts 3 op 27 waardoor de Gentenaars in de stand naar een troosteloze twaalfde plaats wegzakten.

De Spanjaard heeft heel wat ervaring en lijkt dus de aangewezen persoon om het Gentse schip terug recht te trekken. Zijn grootste successen behaalde hij halverwege de jaren negentig met Real Zaragoza, de club uit zijn geboortestad, waarmee hij in 1994 de Copa del Rey won en een jaar later de Europese Beker voor Bekerwinnaars. Sinds zijn vertrek in juli 2010 bij Betis Sevilla zit hij zonder club.

Naast Real Zaragoza en Betis Sevilla coachte hij ook Tenerife, Celta de Vigo en FC Porto. Bij de Portugezen volgde hij in 2004 succescoach José Mourinho op en veroverde hij de Intercontinentale Beker. In de Europese Supercup verloren ze destijds van het Spaanse Valencia.

Gent staat momenteel op een twaalfde plaats in de Jupiler Pro League en haalde een 3 op 27 onder Bob Peeters. Volgende week dinsdag trekt Gent naar Anderlecht voor de Beker van België.


 

Door rvh
AANGERADEN