‘Met Man en Macht' zonder reclameblokken op Vier

Vanaf maandagavond 28 januari is op Vier de nieuwe fictiereeks ‘Met Man en Macht' van productiehuis Woestijnvis te zien. De tragikomische reeks van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck gaat over ambitie en gemeentepolitiek in het Vlaamse dorp Ransegem en zal zonder reclameblokken worden uitgezonden.

mtm

‘Met Man en Macht' volgt een aantal families in Ransegem tegen de achtergrond van de nakende gemeenteraadsverkiezingen. In het dorp gaat het er aanvankelijk rustig en stabiel aan toe. Enkele maanden voor de verkiezingen schudt het noodlot Ransegem echter ruw wakker en worden de inwoners meegesleurd in het politieke leven.

Josse De Pauw, bekend van onder meer ‘De Kus' en ‘De Ronde', vertolkt de burgemeester van het dorp, terwijl Lucas Van den Eynde en Tom Van Dyck de rol van respectievelijk OCMW-voorzitter en eerste schepen op zich nemen. De cast wordt verder aangevuld door onder meer Jan Decleir, Peter Van den Begin, Sara De Roo, Viviane De Muynck en Sven De Ridder. Tom Van Dyck en Tom Lenaerts zijn verantwoordelijk voor het scenario en de regie.

In aanwezigheid van enkele leden van de cast stelden Lenaerts en Van Dyck hun geesteskind vrijdag aan de pers voor. Ze lieten weten heel fier te zijn dat ‘al die fantastische acteurs wilden meedoen'. De reeks verschijnt vanaf maandagavond 28 januari om 21.05 uur op Vier.

LEES OOK