Ivan De Witte: 'Ben er zeker van dat we juiste keuze maakten'

Bron © Belga

Foto: BELGA

GENT - AA Gent heeft zaterdag in het Gentse Marriott Hotel met enige trots zijn nieuwe coach Victor Fernandez voorgesteld. De Gentenaars zijn na een 3 op 27 weggezakt naar een troosteloze twaalfde plaats in de stand en zetten met Trond Sollied en Bob Peeters dit seizoen al twee coaches aan de deur. 'Maar ik ben er zeker van dat we met Fernandez de juiste keuze gemaakt hebben', vertelde Gent-voorzitter Ivan De Witte.

'Ik zit hier met een dubbel gevoel want aan de ene kant zijn de resultaten en het spel absoluut niet goed, we beleven een echt rampseizoen. Aan de andere kant ben ik dan weer tevreden dat we een gereputeerde trainer hebben kunnen strikken. Als je de mogelijkheid en de middelen hebt om een trainer zoals Fernandez aan te trekken, moet je als club niet twijfelen. Ik ben dan ook bijzonder trots dat we hem vandaag kunnen voorstellen', aldus De Witte.

'Het doel voor de rest van het seizoen is duidelijk: we moeten Play-off II winnen om zo Europees voetbal af te dwingen. Als de resultaten goed zijn, kunnen we aan het einde van het seizoen de samenwerking misschien wel verlengen', besloot de voorzitter.

'Op de eerste plaats wil ik iedereen bij de club gelukkig maken door goede resultaten neer te zetten', vulde Fernandez verder aan. 'Het is belangrijk dat iedereen zich goed voelt bij de samenwerking. Pas als we dat bereikt hebben, kan er eventueel gepraat worden over een contractverlenging.'

Door jfvt01
AANGERADEN