John Galliano bereidt comeback voor

© PN

Oscar de la Renta heeft zijn studio in New York opengezet voor John Galliano. De van zijn voetstuk gevallen ontwerper kan zo aan zijn comeback beginnen. Dat meldt Women's Wear Daily.

cks

John Galliano viel in 2011 in ongenade toen hij voor het oog van een camera enkele dronken antisemitische opmerkingen maakte. Dior ontsloeg en verving hem door Raf Simons en de geniale designer werd persona non grata in de modewereld. Ondertussen heeft hij zich verontschuldigd, zou hij afgekickt zijn van zijn drank- en drugsverslaving en zich klaar voelen om weer te gaan ontwerpen.

Collega Oscar de la Renta is naar eigen zeggen altijd in Galliano blijven geloven. 'John en ik kennen elkaar al jaren en ik ben een groot bewonderaar van zijn talent,' vertelt de ontwerper aan Women's Wear Daily, 'Hij heeft lang en hard aan zijn herstel gewerkt en ik geef hem met plezier de kans zich opnieuw onder te dompelen in de modewereld.'

De la Renta heeft Galliano aangeboden om drie weken lang bij hem in New York te verblijven. Een aanbod dat die laatste gretig heeft aangenomen: 'Ik ben Oscar ongelooflijk dankbaar om mij uit te nodigen tijd met hem door te brengen in de vertrouwde omgeving van een designstudio.'

Wat de ontwerper precies van plan is, blijft een mysterie, maar veel zwaargewichten uit de sector zijn blij met het vooruitzicht van een comeback. Onder andere Giorgio Armani, Steffano Gabbana en Anna Wintour van de Amerikaanse Vogue willen hem terug graag zien tekenen.

Lees ook