Patrick Janssens is 'weg'

© Bart Dewaele, BDW

De ex-burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens (SP.A) heeft met een gedicht afscheid genomen van zijn persoonlijke website burgemeestervanantwerpen.be. De website blijft wel online, en dat vindt de N-VA een beetje vreemd.

jvt, mg

Patrick Janssens postte gisteravond het verhaal 'het vertrek van de mier' van Toon Tellegen op zijn website, met daaronder de melding: 'Ik ben weg. Er worden op deze site dus geen nieuwe berichten meer gepost. Maar hij blijft online en je kan hem blijven raadplegen.'

De nieuwe Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) onderneemt geen actie om zich de 'burgemeestersite' toe te eigenen. Maar of de site van zijn voorganger online mag blijven, is niet helemaal duidelijk.

'Het lijkt me sterk dat je een dergelijke site www.burgemeestervanantwerpen.be online kan houden als je geen burgemeester meer bent', zegt de woordvoerder van De Wever.

Hieronder het verhaal van Toon Tellegen waarmee Patrick Janssens aankondigt dat hij weg is.

De mier was weg. Maar de potvis wist niet wat weg betekende.De inktvis probeerde het hem uit te leggen.Hij schreef met grote zwarte letters op de bodem van de oceaan: WEG.'Dat is het,' zei hij.'Ik kan het wel lezen,' zei de potvis, 'maar ik kan het niet begrijpen.''Tja,' zei de inktvis, 'hoe moet ik het uitleggen…' Hij trok een dikke streep door WEGen zei dat WEG nu weg was. Maar de potvis keek hem met grote ogen aan en vroeg:'Waar is WEG dan nu?''WEG is niet ergens,' zei de inktvis en hij krabde met een paar van zijn armen aan zijn achterhoofd.'Waar dan wel?' vroeg de potvisDe inktvis nam een stuk koraal en verborg het achter zijn rug. 'Weg,' zei hij.Vervolgens at hij een enorme alg op, slikte en zei: 'Weg.'Maar de potvis schudde zijn hoofd en zei dat hij het niet begreep.'Hoe ziet weg er eigenlijk uit?' vroeg hij'Weg ziet er niet uit,' zei de inktvis. 'Verschrikkelijk ziet er ook niet uit.''Ja,' zei de potvis, 'maar ik weet wel wat verschrikkelijk betekent.'

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten