Belgen bakken het liefst moelleux au chocolat

© ss

Moelleux au chocolat is het favoriete bakrecept van de Belgen. dat blijkt althans uit de Solo Open Kitchen baking battle die werd georganiseerd door de margarineproducent. Op nummer twee en drie staan een recept van koekjes met chocoladestukjes en de klassieke Engelse cupcake.

edm

Het opzet van de baking battle was eenvoudig: iedereen kon recepten insturen van zijn favoriete bakrecept in de categorieën taart en gebak, koekjes en wafels en pannenkoeken, waarna op deze recepten kon worden gestemd. Uiteindelijk brachten meer dan 10.000 Belgen een stem uit op ruim 350 originele recepten.

Het winnende recept was niet dat van de whoopies of macarons, maar de goeie ouwe moelleux au chocolat. Een recept voor koekjes met chocoladestukjes belandde op de tweede plaats terwijl nummer drie wordt ingenomen door de klassieke Engelse cupcake.

'De drempel om te bakken lag onterecht hoger dan de drempel om te koken', meent Daphne Hebb, Marketing Manager van Solo. 'Met de Baking Battle wilden we de Belgen duidelijk maken dat bakken echt niet moeilijk is. Daarbij is het toch leuker om je vrienden een zelfgemaakte taart of cake aan te bieden dan één die je in de winkel hebt gekocht.'

De winnaars van de baking battle werden uitgenodigd op een bakworkshop onder leiding van de Gentse kok Wim Ballieu, waar ze onder meer pompoencake en eclairs leerden maken.

LEES OOK