Dinsdag grote verkeersproblemen in Brussel door manifestatie taxichauffeurs

Bron © Belga
BRUSSEL -

Enkele Brusselse taxiverenigingen organiseren dinsdag een manifestatie tegen het beleid van Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V). Volgens de politie zal de actie grote verkeersproblemen veroorzaken op de Brusselse kleine ring. De taxichauffeurs zelf minimaliseren de hinder.

Dinsdag worden van 10.30 tot 15 uur 500 taxi's verwacht in Brussel. Politie Brussel Hoofdstad verwacht grote verkeersproblemen op de Brusselse kleine ring. Enkele tunnels worden misschien gesloten. De politie raadt weggebruikers aan om het openbaar vervoer te gebruiken.

De organiserende taxiverenigingen minimaliseren de grote hinder. ‘Tijdens de voormiddag zullen de Brusselse weggebruikers geen hinder ondervinden', zegt Constantin Tsatsakis van de Vereniging van Brusselse Taxi's. ‘We komen pas samen rond 10.30 uur aan het Noordstation en vertrekken daar pas rond de middag naar het kabinet van Brussels minister-president Charles Picqué.'

Op dat kabinet willen de taxiverenigingen onder meer Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) zien en haar enkele documenten laten ondertekenen om het taxibeleid te veranderen. ‘Of er in de namiddag grote verkeersproblemen zullen zijn, hangt af van de minister', zegt Tsatsakis. ‘Als zij de documenten ondertekent, zullen alle 500 taxi's opnieuw aan het werk gaan.'

De Brusselse taxiverenigingen protesteren tegen het beleid van Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V). Ze zijn het onder meer niet eens met een charter dat de minister zou goedgekeurd hebben zonder de toestemming van de taxichauffeurs en eisen de annulatie ervan.

Door mtm
AANGERADEN
Meest recent