Olly Ceulenaere neemt restaurant De Avonden over

  • Olly Ceulenaere (rechts) en Volta-eigenaar Peter Vyncke: ‘We waren een sterke tandem.
GENT -

Jason Blanckaert heeft al J.E.F, Kobe Desramault heeft De Vitrine en binnenkort opent ook de derde en laatste ‘Flemish Foodie' Olly Ceulenaere zijn eigen restaurant in Gent. De kok - die nu nog aan de slag is in Volta - neemt in december restaurant De Avonden over.

‘Een magisch restaurant', zo omschrijft Olly Ceulenaere De Avonden , het restaurant in de Ham dat hij eind dit jaar overneemt. ‘Ik ben er een vijftal keer gaan eten en heb er steeds een zalige avond beleefd. Het is een zaak met een ziel en die willen we zoveel mogelijk bewaren.'

Bloed, zweet en tranen

Het is met een mengeling van veel goesting én pijn in het hart dat Ceulenaere restaurant Volta aan de Nieuwewandeling verlaat. ‘Volta is mijn kind. Ik heb er niet alleen twee jaar achter het fornuis gestaan, de voorbije vijf jaar heeft het mij en eigenaar Peter Vyncke bloed, zweet en tranen gekost om het restaurant uit te bouwen. Ik zou de zaak dan ook nooit achterlaten zonder zeker te weten dat ze op punt staat en de continuïteit verzekerd is. Maar een eigen zaak is altijd een droom geweest.'

Eigenaar Peter Vyncke sloeg niet achterover toen hij het nieuws hoorde. ‘Het heeft altijd in de lucht gehangen dat Olly op termijn een eigen zaak zou beginnen, net als de andere Flemish Foodies . Natuurlijk ga ik hem missen, want we waren een sterke tandem. Maar ik gun hem zijn eigen zaak en ik zal er in de toekomst zeker langsgaan. Ook na het vertrek van Olly blijft Volta op hetzelfde niveau draaien. We hoeven daarvoor niet dé chef van een ander restaurant weg te kapen, want we hebben zelf een zeer goed team in huis. Dat vullen we aan met enkele krachten van buitenaf.'

Ceulenaere roert tot deze zomer in de potten van Volta, waarna hij aan de renovatie van zijn eigen stek begint. ‘Ik blijf koken zoals ik altijd al heb gedaan: veeleisend, met respect voor het product en toegankelijk voor iedereen. Want goed koken, dat kan zowel met luxeproducten als met een ajuin.'

De bediening zal gebeuren door zijn vriendin Kelly Dehollander die hij al bijna zijn hele leven kent. ‘Een beetje vrouwelijkheid in een zaak kan geen kwaad', grapt hij.

Dehollander is geen groentje in de horeca. Ze werkte al in het toenmalige sterrenrestaurant C-Jean en is momenteel aan de slag in De Vitrine, bij die andere Flemish Foodie Kobe Desramault.

Hoe het restaurant zal heten, daar is het koppel nog niet over uit. ‘Ik wil eerst de inrichting rondkrijgen, pas als ik de sfeer van het restaurant voel, kan ik beslissen over een naam.' Voor de renovatie en inrichting is Ceulenaere nog op zoek naar een creatieve geest om zijn ideeën om te zetten in een ontwerp. ‘Architecten die jong denken en dezelfde vibe voelen al wij, mogen mij steeds contacteren', zegt hij.

Door Marieke Van Pee
AANGERADEN