Londen pakt uit met allereerste Kids Fashion Week ooit

© Paul Smith Junior

© Paul Smith Junior

1 / 2

Londen pakt op 19 en 20 maart uit met de eerste 'Global Kids Fashion Week'. Gedurende twee dagen zullen kinderen de jongste kindertrends showen op twee hoofdefilés. Toonaangevende labels als Little Marc Jacobs en Paul Smith Junior moeten de toon zetten.

Tamara De Mey

Het initiatief gaat uit van de bekende retailer in kindermode alexandalexa.com. De nieuwe modeweek richt zich hoofdzakelijk tot modepers en wil bovenal de belangrijkste trends signaleren.

Daarvoor pakt de 'Global Kids Fashion Week' uit met klinkende namen als Paul Smith Junior, Junior Gaultier, Little Marc Jacobs, Supertrash, Tommy Hilfiger en Diesel. Toch is het ook de bedoeling om als springplank te fungeren voor opkomende merken.

Behalve modeshows en presentaties, organiseert 'Global Kids Fashion Week' ook activiteiten en workshops voor kinderen in samenwerking met het V&A Museum of Childhood. 'We willen mensen inspireren en informeren over kindermode. We willen tegelijk deze tak van de modewereld in de kijker stellen die sinds enkele jaren erg in opmars is', aldus alexandalexa.com.

'Kindermode is speels en innoverend. We zijn ervan overtuigd dat het een eigen platform verdient. Daarom zijn we trots dat we de allereerste 'Global Kids Fashion Week' mogen hosten. We streven ernaar om kindermode op de kaart te zetten', vertelt Alex Theophanous van alexandalexa.com.

Aan het hele initiatief is bovendien ook een goed doel gekoppeld. De opbrengst van de tickets gaat naar het charityproject 'Kids Company'.

Aangeboden door onze partners

Lees ook